Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

2022. 07. 25. 22:15:48
Spóróljon az energiaárakon! Miért érdemes LED-re váltani?

A folyamatosan növekvő energiaárak miatt az egyik hatékony opció lehet a spórólásra a LED világítástechnikára történő átállás. Viszonylag kis beavatkozással régi sokat fogysztó termékek gyorsan cserélhetőek modern megjelenésű, hatékony, energiatakarékos LED termékekre.

Nézd át, mivel világítasz otthon

Gondold végig, haladj helyiségről helyiségre és nézd meg milyen világítási eszközöket használsz! Esetleg hagyományos izzókkal világítasz vagy energiatakarékos lámpákkal? Akkor mindenképpen érdemes most lecserélni, ne halogasd tovább!

2022. 02. 27. 20:15:20
2021. 06. 25. 22:51:54
Szúnyogcsípés? - ez a 6 dolog vonzza a vérszívókat! + Hasznos termékek a cikk végén

Gyakran ébred ismeretlen eredetű csípésekkel testén? Viszket, kipirul és sebesedik? A nyárhoz hozzátartoznak a szúnyogok, bár az elmúlt években nagy volumenű irtásokkal kordában lehetett tartani a vérszívók számát. Idén is adódtak erre irányuló próbálkozások, de a szúnyoggyérítés ellenére is gyakran találkozhatunk velük vízparton, a kertben, sőt, akár egy esti séta alkalmával is.

 

A szúnyogok már 170 millió éve a bolygón élnek, és háromezernél is több fajukat ismerjük. Tojásrakásuk érdekében gyakran támadnak emberre is, s bár kifejezetten nem veszélyes csípésük, mégis sok kellemetlenséggel járhat az. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy nem mindenkit kedvelnek a néha a lakásba is betolakodó rovarok. Min múlik, hogy szeretik-e vérünket? Mi vonzza őket az ember közelébe? Tényleg igaz, hogy a dohányosok kevésbé számítanak a szúnyogok célcsoportjának? Szúnyogirtó spray-k, szúnyogcsapdák és riasztó mécsesek ide vagy oda, a cél az lenne, hogy elkerüljenek a kis vérszívók.

2021. 06. 25. 22:38:56
Védekezés a káros napsugarak ellen

Leégni ugyan itthon is leéghetünk, azonban ez a veszély jóval nagyobb, ha az előszeretettel látogatott mediterrán tengerpartokon süttetjük rákvörösre magunkat. A trópusi országokra ez természetesen fokozottan igaz. Íme néhány jó tanács arra az esetre, ha az otthon megszokottnál magasabb hőmérsékletű és páratartalmú országba utazunk. Nem árt, ha néhány extra elővigyázatossági lépést teszünk a bőrkárosodás vagy a forróság okozta bajok megelőzésére.

2021. 04. 13. 01:31:14
Hogyan kell helyesen használni a karos kávéfőzőt

Presszókávé készítése karos kávéfőzővel ECG ESP 20101 BLACK

A kávéfőző karba tegye bele az 1 vagy 2 csésze kávé szitát. A szitát töltse meg presszókávé készítéséhez használható darált kávéval.

Tippünk:
• A presszókávé főzéséhez használjon frissen darált kávét. A darálási finomságot „presszókávé” értékre állítsa be a kávédarálón. Ne felejtse el, hogy a túl durvára darált kávé nem lesz intenzív ízű, a világos színű hab pedig gyorsan eltűnik. Ezzel szemben a túl finomra darált kávé eltömíti a szűrőt, a víz lassan, vagy egyáltalán nem folyik át a kávén, a kész és túl kis mennyiségű kávé nagyon keserű ízű lesz. 
Az erős, intenzív illatú és ízű, valamint selymes habú presszókávé készítéséhez optimális szemcseméretűre darált kávét kell használni. Javasoljuk, hogy „próba szerencse” módon daráljon kávét a kávéfőzéshez, és a kész kávé ízlelése és kiértékelése alapján állítsa be a legjobb darálási finomságot a darálón.
• A kezdőknek ajánljuk, hogy vásároljanak „presszókávé” jelölésű darált kávét, amelyet a gyártó kimondottan presszókávé főzéséhez darált meg.  Darált presszókávét élelmiszer vagy kávéüzletekben lehet vásárolni, leggyakrabban 250 g-os csomagolásban.

A szitába adagolt darált kávét a készülékhez mellékelt mérőkanál egyenes nyelével húzza le, majd a lapos végével finoman tömködje meg.

 

A szűrőszita belső felén egy jel található, amely a darált kávé MAX mennyiségét jelzi. Ügyeljen arra, hogy a kar és a szita peremén ne maradjon darált kávé.

 

x Túl sok kávé a szűrőszitában
x A kávé nincs tömörítve
x Darált kávé maradványok a szita és a kar peremén

 

x Túl kevés kávé a szűrőszitában
x A kávé nincs tömörítve
x Darált kávé maradványok a szita és a kar peremén

 Helyes kávémennyiség a szűrőszitában
 Helyesen tömörített kávé
 Tiszta szita- és karperem

A kávéval megtöltött kart az „Insert” jelnél helyezze a forrázó fejbe, majd a kart fordítsa el „Lock” (zárt) helyzetbe.

Tippünk:
• A kar behelyezése és elfordítása közben a másik kezével fogja meg a kávéfőzőt.

 

A működtető gombot fordítsa „kávéfőzés” állásba és főzze meg a kávét. A kívánt kávémennyiség kifolyása után a gombot fordítsa vissza alaphelyzetbe.

Tippünk:
• Az optimális darálású és tömörítésű kávé arról ismerhető fel, hogy a kávéfőzés után a zacc egy darabból áll, és nincs rajta álló víz.

 

A zaccot a szűrőszitából a szemetes kosárba vagy egy zaccgyűjtő edénybe szedje ki.

Tippünk:
• A kávézaccot bio-hulladékként lehet kezelni, és például a komposztra is ki lehet szórni.

A szűrőszitát alaposan tisztítsa ki, abban ne maradjon kávészemcse. Ügyeljen arra, hogy a szita és a kar peremén ne maradjon kávé.

Tippünk:
• A következő kávéfőzéshez csak fel kell melegíteni a kart és a szitát, majd a szitát konyhai papírkendővel törölje szárazra.
• A kávéfőzés befejezése után a kart és a szitát szerelje ki a kávéfőzőből, dobja ki a zaccot, majd a szitát és a kart langyos vízzel öblítse ki és törölje szárazra a következő használathoz.

 Tiszta szita- és karperem
 Előkészítve a következő kávéfőzéshez

 

 

 

 

A kávéfőzés után a forrázó fejben található szitát és tömítést is ellenőrizze le. A kávémaradványokat konyhai papírkendővel távolítsa el a szitáról és a tömítőgyűrűről.

Fontos!
• A forrázó fej szitájára esetleg rászáradó kávémaradvány negatívan befolyásolja a következő kávék ízét és aromáját.
• A forrázó fej tömítőgyűrűjére tapadt kávé tömítetlenséget okoz, a következő kávék főzése közben a gyűrűnél gőz és víz szivároghat ki.

2021. 04. 10. 00:17:43
Az elemekről, tölthető elemek Az elemek a mindennapjaink részét képezik, mégis nagyon keveset tudunk róluk, ami bizony zsebre mehet.
2021. 04. 08. 21:28:34
Alkáli vagy líthium? Megéri a drágábbat venni?

Elemet venni nem is olyan egyszerű mint gondolnánk. Attól függően, hogy épp mibe is használja, vagy évekig is kitart, amíg egyszer csak egyik reggel nem ébreszt az óra, vagy nem tud elkapcsolni egy-egy unalmas műsorról. A másik variáció, hogy nagyon gyorsan lemerülnek például a fényképezővel történt két villantást miatt.